- фарш са свініны і ялавічыны - 300 г
-яйка - 1 шт
-бульба - 3 шт
-рэпчатая цыбуля - 1 шт
-морква сярэдняя - 1 шт
-аўсяныя шматкі - 50 г
-алей
-соль
-перац чорны
-свежая зеляніна
-лаўровы ліст
Бульбу чысцім і рэжам не буйнымі кубікамі. У фарш дадаем яйка, соль, перац. Добра змешваем. Затым лепім фрыкадэлькі мокрымі рукамі памерам з грэцкі арэх.
Пакуль мы рабілі нарыхтоўкі ў рондалі ўскіпела вада, прыкладна 1.5 літра. У кіпячую ваду кладзем бульбу, даводзім да кіпення і памяншаем тэмпературу. Моркву чысцім і тром на буйнай тарцы.
Цыбулю ачысціць і парэзаць дробнымі кубікамі. На патэльні разаграваем алей і пасеруем гародніну. Да сварыўшайся бульбы дадаем аўсяныя шматкі. Калі аўсянка сварыцца кладзем фрыкадэлькі.
Калі суп закіпіць кладзем у яго запраўку з цыбулі і морквы. Суп не павінен моцна кіпець, а стамляцца на павольным агні. Дадаць у суп соль, перац, зеляніну кропу.
Выключыць пліту і накрыць суп вечкам. Пакінуць на выключанай пліце трохі памлець. Падаваць суп гарачым пасыпаўшы свежай зелянінай.
|