- гароднінны булён - 2 л
- карэнні (пятрушка, салера)
-морква
- гарбуз - 600-800 г
- цыбуля рэпчатая - 2 шт.
- часнык - 2-3 зубчыка
- соль - па густу
- смятана
- перац
-мушкатавы арэх - па густу.
Аўстралійскі гарбузовы суп вараць так - спачатку гатуюць гароднінны булён - вараць карэнні і моркву, потым іх вымаюць і адкідаюць, на 2 літра булёна дадаюць нарэзаную кубікамі мякаць аднаго гарбуза - прыкладна 600 -800 грамаў - дзве вычышчаныя цыбуліны і некалькі долек часныку і соль па густу.
Суп вараць да гатовасці гарбуза, пакідаюць на павольным агні на паўгадзіну, потым здрабняюць да пюрэ ў блендэры.
Падаюць, заправіўшы сліўкамі ці смятанай, пасыпаўшы перцам і мускатавым арэхам. Але гарбуз выкарыстоўваюць не крупнаплодны
|