-кефір - 1 л
-агурок - 3 шт.
-часнык - 4 зубчыка
-ядра грэцкіх арэхаў - 50 г
-зеляніна кропу - 1 пучок
-алей аліўкавы - 2 ст. лыжкі
-папрыка молатая - 1 г. лыжка
-лёд - колькі сыдзе
-соль - па густу
Агуркі вымыць, ачысціць, нацерці на буйнай тарцы. Часнык ачысціць, вымыць, насекчы. Арэхі насекчы. Зеляніну кропу вымыць, дробна нарэзаць.
Аліўкавы алей разагрэць на патэльні, дадаць папрыку, перамяшаць. Кефір змяшаць з 300 мл халоднай кіпячонай вады, дадаць агуркі, часнык, кроп, арэхі, масла з папрыкай.
Пасаліць, перамяшаць, разліць па талерках. Пакласці ў кожную талерку 1-2 кубіка лёду.
|