-500 г цяляціны,
-3 л гарачай вады,
-2 галоўкі рэпчатай цыбулі,
-2 морквы,
-1 корань пятрушкі,
-1 сцябло цыбулі-парэі,
-1 салодкі перац,
-1 шклянка зялёнай сачавіцы,
-1 шклянка кансерваванай кукурузы,
-3 ст.л. алею,
-200 г смятаны,
-свежазмелены чорны перац,
-соль.
1. Нарэзаць мяса невялікімі кавалачкамі.
2. У вялікім рондалі, дзе будзе варыцца суп, абсмажыць кавалачкі мяса ў алеі з усіх бакоў, пакуль мяса не стане белым.
3. Дадаць да мяса дробна нарэзаную рэпчатую цыбулю, нарэзаную цыбулю- парэю, нарэзаны кубікамі корань пятрушкі, нарэзаную дробнымі кубікамі моркву.
4. Злёгку ўсё абсмажыць змешваючы. Затым дадаць нарэзаны маленькімі кубікамі салодкі чырвоны перац.
5. Дадаць у рондаль шклянку зялёнай сачавіцы і шклянку кансерваванай кукурузы. Затым заліць усё 2,5 - 3 літрамі гарачай вады. Давесці да кіпення і варыць пад вечкам на павольным агні 40 хвілін, пакуль сачавіца не будзе гатовай.
6. Калі суп сварыцца заправіць яго сумессю сушонай травы чабора і любісты ці іншымі наяўнымі пад рукой рэзкімі травамі. Пасля пасаліць і паперчыць суп па густу. Яшчэ пагатаваць 5-7 хвілін.
7. Гатовы суп зняць з агню. Дадаць у шклянку са смятанай 2 лыжкі вадкасці з супу і перамяшаць. Ўліць смятану ў суп і добра размяшаць.
|