Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    БЕЛЫ СУП З МІНДАЛЕМ

    -курыца - ½ шт.

    -кумпяк свіны - 100 г

    -рыс - 50 г

    -цыбуля рэпчатая - 1 галоўка

    -філе анчоуса кансерваванае - 2 шт.

    -сцябло салеры - 3 сцябла

    -яйка курынае - 1 шт.

    -чабор свежы - 2 сцябла

    -маяран свежы - 2 сцябла

    -эстрагон свежы - 2 сцябла

    -міндаль молаты - 50 г

    -сліўкі 20%-выя - 140 мл

    -перац чорны молаты - па густу

    -соль - па густу

     

    1. У рондаль ўліць ваду (каля двух літраў), пакласці туды рассечаную на кавалкі курыцу, дадаць кумпяк (папярэдне выдаліць з яго буйныя кавалкі тлушчу), рыс, разрэзаную на чатыры часткі цыбуліну, анчоусы, рэзкую траву, буйна нарэзаную салеру. Пасаліць і паперчыць.

    2. Няшчыльна накрыць рондаль вечкам, давесці да кіпення і гадзіну рыхтаваць на павольным агні, мяса павінна цалкам прыгатавацца, а булён стаць насычаным і духмяным.

    3. Выняць з булёна мяса (яго потым можна выкарыстоўваць для салаты ці з'есці так). Працадзіць булён праз друшляк у іншы рондаль (рэшткі з разварыўшагася рысу, салеры і іншых кампанентаў ужо не спатрэбяцца), накрыць вечкам і паставіць у халадзільнік на ноч.

    4. На наступны дзень на павольным агні падагрэць булён (калі ён згус, трохі развесці яго кіпенем і перамяшаць). Дадаць молаты міндаль, добра перамяшаць, каб не было камякоў.

    5. На павольным агні давесці суп да кіпення, варыць 10 хвілін і перыядычна прыбіраць пену. Ад міндаля булён ужо павінен прыкметна пасвятлець. Працадзіць у чысты рондаль праз марлю ці дробнае сіта.

    6. Ўзбіць жаўток са сліўкамі і дадаць гэту сумесь ў суп.

    7. Разагрэць белы суп, але не даводзіць да кіпення. Падаваць цёплым. Кумпяк можна замяніць на бекон, а чабор, маяран і эстрагон - на любую іншую рэзкую траву (добра падыдзе размарын). Калі пад рукой не апынецца анчоусаў, можна абыйсціся і без іх.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (01.08.2014)
    Праглядаў: 244 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar