-фасоль (можна кансерваваную) - 100-200 г,
-цыбуля - 1 шт.,
-чырвоны салодкі перац - 1-2 г. лыжкі,
-тамат-паста - 1 ст. лыжка,
-пякучы перац - маленькі кавалачак.
Сухую фасоль замачыць на ноч. Раніцай зліць ваду, прамыць, заліць чыстай вадой і паставіць варыць да мяккасці (2-3 гадзіны). Кансерваваная варыцца хутчэй - 1,5-2 гадзіны. Можна рыхтаваць на мясным булёне ці з падсмажанай каўбасой. Затым дробна нарэзаць цыбулю, абсмажыць яе ў алеі, дадаць у яе чырвоны перац, пасмажыць 1-2 хвіліны, дадаць трохі тамат-пасты ці нарэзаны памідор. Патушыць ўсё разам яшчэ 2-3 хвіліны і злучыць з фасоллю. Дадаць трохі пякучага перцу і сушонай мяты. Калі ёсць, дадаць балгарскую заправу шарына-сол.
|