-500 г ялавічыны або свініны
-1/4 качана капусты
-1 бурак
-1 невялікі кабачок
-0,5 шклянкі варанай фасолі
-3 - 4 памідора
-2 кіслых яблыка
-2 ст. лыжкі сметанкавага масла
-1 цыбуліна
-1 корань пятрушкі
-1 морква
-5 - 6 гарошын чорнага перцу
-2 - 3 лаўровых ліста
-4 зубчыка часныку
-0,5 шклянкі смятаны
Боршч рыхтаваць на мясакосным булёне. Бурак тушыць на маслі. Лоевай запраўкі ў гэтым баршчы няма. Асаблівасцю чарнігаўскага баршча з'яўляецца наяўнасць кабачкоў, якія, як і памідоры, не пасеруюць. Воцат і мука для запраўкі таксама адсутнічаюць. Уся кіслата паступае ад памідораў і яблыкаў. Парадак запраўкі гароднінай звычайны. Памідоры, кабачкі і яблыкі кладуць у боршч апошнімі, перад рэзкімі затаўкамі.
|