-100 г зеляніны зоркаўкі,
-100 г бурачнага бацвіння (мангольда),
-6-7 бульбін,
-1 морква,
-1 галоўка цыбулі,
-700 мл булёна ці вады,
-20 г кораня пятрушкі,
-60 г кансерваванай фасолі,
-2 свежых тамата (ці 2 ст л таматавай пасты),
-2-3 зубчыка часныку,
-соль,
-цукар,
-воцат,
-лаўровы ліст,
-перац гарошак,
-смятана,
-зеляніна кропу,
- зеляніна пятрушкі.
У кіпячы булён ці ваду пакласці рэзаную кавалачкамі бульбу і варыць да паўгатовасці, пасля чаго дадаць пасераваныя ў масле моркву, цыбулю і корань пятрушкі, кансерваваную фасоль.
Свежыя таматы апарыць кіпенем, ачысціць ад скуркі, пасекчы, дадаць у боршч разам з дробна пасечанай травой зоркаўкі і бацвіннем. Пасаліць па густу, дадаць цукар, воцат і заправы, здробнены часнык.
Рондаль шчыльна зачыніць вечкам, прыбраць агонь, даць настаяцца 10 хвілін. Перад падачай заправіць смятанай і зелянінай.
|