- вэнджанае сала - 100г
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- морква - 300г
- бурак - 300г
- бульба - 300г
- цыбуля-парэя - 3 шт.
- яблыкі - 2 шт.
- цытрынавы сок - 30 мл
- варана-вэнджаная карэйка - 400г
- маяран - 1/2 пучка
- мясны булён - 1л
- алей - 30 мл
- лаўровы ліст - 2 шт.
- соль - па густу
-перац - па густу.
Сала нарэзаць дробнымі кубікамі. Цыбуліну ачысціць і насекчы. Усю гародніну вымыць, ачысціць, нарэзаць лустачкамі або кубікамі. Вымыць парэю, ачысціць і нарэзаць кружкамі.
Зняць з яблыкаў лупіну, разрэзаць на 4 часткі, выдаліць насенне, нарэзаць тонкімі палоскамі і адразу жа апырскаць цытрынавым сокам. Карэйку нарэзаць кубікамі. Вымыць галінкі маярана.
Сала абсмажыць з цыбуляй у раслінным алеі. Уліць булён. Дадаць маяран, лаўровы ліст, моркву, бульбу, бурак і парэю. Зачыніць вечкам і варыць 20 хвілін. За 3 хвіліны да гатовасці пакласці ў боршч карэйку і яблыкі. Пасаліць і паперчыць. Боршч можна ўпрыгожыць лісцікамі маярана.
|