-ялавічына - 400 г,
-ялавічная грудзінка - 100 г,
-бурак - 2 шт,
-капуста - 300 г,
-бульба - 250 г,
-фасоль - 40 г,
-морква - 1 шт,
-яблыкі - 2 шт,
-тамат-пюрэ - 2 ст. л,
-шпік - 20 г,
-свіное топленае сала - 20 г,
-цыбуля - 1-2 шт,
-бурачны квас - 2 шклянкі,
-цукровы пясок - 1 ст. л,
-смятана - 50 г,
-зеляніна.
Ялавічыну заліць бурачным квасам, вадой і варыць на ўмераным агні. За 30-40 хвілін да гатовасці пакласці моркву, пятрушку і рэпчатую цыбулю. Бурак, нарэзаны саломкай, тушыць з дробна насечанай баранінай і таматам-пюрэ. У кіпячы булён пакласці нашаткаваную капусту, нарэзаную кубікамі бульбу і варыць да паўгатовасці. Дадаць звараную фасоль, пасераваныя карэнні і рэпчатую цыбулю, бурак, тушаны з баранінай, квас, цукар, шпік, тоўчаны з сырой рэпчатай цыбуляй і зелянінай пятрушкі, нарэзаныя яблыкі, перац духмяны і варыць да гатовасці. У канцы варэння дадаць лаўровы ліст. Пры падачы заправіць боршч смятанай і пасыпаць зелянінай |