-50 г свежай травы макрыцы,
-50 г бурачнага бацвіння,
-25 г фасолі,
-15 г рэпчатай цыбулі,
-8 г морквы,
-8 г пятрушкі,
-50 г свежых памідораў,
-8 г тлушчу, -
3 г цукру,
-3 г 3-адсоткавага воцату,
-10 г смятаны,
-350 г булёна ці вады.
Моркву і цыбулю наразаюць лустачкамі, лісце бацвіння разразаюць на часткі. Фасоль папярэдне адварваюць, моркву і цыбулю пасеруюць.
У кіпячы булён ці ваду закладваюць пасераваныя моркву і цыбулю, бацвінне бурака і вараць да гатовасці.
3а 5 хвілін да канчатка варкі дадаюць нарэзаныя долькамі памідоры, шаткаваную зеляніну макрыцы, адвараную фасоль, соль, спецыі, воцат, цукар . Пры падачы да стала кладуць смятану.
|