- свініна - 100г
- косткі - 100г
- бурак - 120г
- капуста - 150г
- бульба - 200г
- корань пятрушкі - 20г
- морква - 40г
- цыбуля рэпчатая - 30г
- тамат-пюрэ - 30г
- мука - 10г
- тлушч свіны - 20г
- цукар - 10г
- квас бурачны - 150г
- смятана - 20г
- воцат 3%-вы - 10г
- перац чорны горкі - па густу
- лаўровы ліст - па густу
- соль.
Бурак адварыць у падкісленай вадзе да паўгатовасці, нарэзаць саломкай, дадаць соль, воцат, тлушч, цукар і тушыць да гатовасці. Цыбулю, нарэзаную паўколамі, і карэнні, нарэзаныя саломкай, спасераваць з тлушчам і таматам-пюрэ.
Пакласці ў булён нарэзаную долькамі бульбу, нашаткаваную капусту і варыць 10-15 хвілін. Затым дадаць бурак, пасераваныя карэнні і цыбулю, нашаткаваны балгарскі перац, пасераваную муку, чорны горкі перац, лаўровы ліст, соль і варыць да гатовасці.
Гатовы боршч заправіць бурачным квасам і расцёртым з салам часныком. Пры падачы ў боршч пакласці смятану, асобна падаць піражкі з гарохам, палітыя часнычнай падліўкай.
|