-500 - 600 г гусака або курыцы,
-150 г бульбы,
-150 г свежай капусты,
-150 г бурака,
- 50 г рэпчатай цыбулі,
-50 г морквы,
-25 г кораня пятрушкі,
-40 г тлушчу свінога,
-60 г шпіка,
-10 г цукру,
-300 г квасу бурачнага або вады з кіслатой цытрынавай,
-80 г таматавай пасты,
-40 г смятаны,
-спецыі,
-соль,
-зеляніна - па густу.
Для галушак:
-80 г пшанічнай або грачанай мукі,
-25 г вады,
-1 яйка,
-соль - па густу.
Прыгатаваць булён з птушкай. Бульбу нарэзаць кубікамі, капусту, бурак, цыбулю рэпчатую, карэнні - саломкай. Бурак стушыць да гатовасці з квасам або кіслатой і булёнам. Моркву, цыбулю, карэнні спасераваць з даданнем тамата. У кіпячы булён пакласці бульбу і капусту. Праз 10-15 хвілін пакласці бурак, тоўчанае з зелянінай кропу сала, цукар, соль, спецыі. Да падачы да стала боршч павінен настойвацца 20 хвілін.
Галушкі. У кіпячую ваду засыпаць палову падсушанай мукі і прагрэць, размешвая, зняць з агню і астудзіць. Дадаць пакінутую муку, яйка, соль і замясіць некрутое цеста. Раскачаць пласты таўшчынёй 4-5 мм, нарэзаць галушкі ў выглядзе квадрацікаў і зварыць у падсоленай вадзе. Пры падачы на стол у талерку пакласці галушкі, мяса, смятану, зеляніну.
|