Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 7
    Гасцей: 7
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    БОРШЧ ПАЛТАЎСКІ

    -500 - 600 г гусака або курыцы,

    -150 г бульбы,

    -150 г свежай капусты,

    -150 г бурака,

    - 50 г рэпчатай цыбулі,

    -50 г морквы,

    -25 г кораня пятрушкі,

    -40 г тлушчу свінога,

    -60 г шпіка,

    -10 г цукру,

    -300 г квасу бурачнага або вады з кіслатой цытрынавай,

    -80 г таматавай пасты,

    -40 г смятаны,

    -спецыі,

    -соль,

    -зеляніна - па густу.

    Для галушак:

    -80 г пшанічнай або грачанай мукі,

    -25 г вады,

    -1 яйка,

    -соль - па густу.

     

    Прыгатаваць булён з птушкай. Бульбу нарэзаць кубікамі, капусту, бурак, цыбулю рэпчатую, карэнні - саломкай. Бурак стушыць да гатовасці з квасам або кіслатой і булёнам. Моркву, цыбулю, карэнні спасераваць з даданнем тамата. У кіпячы булён пакласці бульбу і капусту. Праз 10-15 хвілін пакласці бурак, тоўчанае з зелянінай кропу сала, цукар, соль, спецыі. Да падачы да стала боршч павінен настойвацца 20 хвілін.

    Галушкі. У кіпячую ваду засыпаць палову падсушанай мукі і прагрэць, размешвая, зняць з агню і астудзіць. Дадаць пакінутую муку, яйка, соль і замясіць некрутое цеста. Раскачаць пласты таўшчынёй 4-5 мм, нарэзаць галушкі ў выглядзе квадрацікаў і зварыць у падсоленай вадзе. Пры падачы на стол у талерку пакласці галушкі, мяса, смятану, зеляніну.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (18.07.2014)
    Праглядаў: 152 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar