Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 8
    Гасцей: 8
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    БОРШЧ ПАЛТАЎСКІ

    -600 г гусака або качкі

    -1 бурак

    -1/4 качана капусты

    -3 бульбіны

    -50 г сала

    -25 г масла

    -0,5 шклянкі грачанай мукі

    -0,5 шклянкі таматавай пасты або 2 - 3 памідора

    -1 яйка

    -1 морква

    -1 пятрушка

    -1 - 2 цыбуліны

    -1 ст. лыжка воцату

    -2 - 3 лаўровых ліста

    -1 галоўка часныку

    -5 гарошын чорнага перцу

    -0,5 шклянкі смятаны

     

    Боршч палтаўскі рыхтуюць на булёне з хатняй птушкі, ад іншых украінскіх баршчоў ён адрозніваецца яшчэ тым, што яго запраўляюць не толькі гароднінай, але і галушкамі.

    Падрыхтоўка галушак. У чвэрці шклянкі кіпеню развесці 1 ст. лыжку мукі, дбайна расцерці яе, астудзіць, дадаць яйка, астатнюю муку і замясіць цеста; калі яно атрымаецца крутаватым, дадаць трохі вады - цеста павінна быць не крутым, як густая смятана. Гэтае цеста браць гарбатнай лыжкай і апускаць у кіпячую падсоленую ваду; варыць у ёй галушкі датуль, пакуль яны не ўсплывуць, затым адкінуць на друшляк. Заправіць боршч галушкамі за 5 - 7 мін да гатовасці. У астатнім парадак варэння палтаўскага баршча той жа, што і простага ўкраінскага.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (18.07.2014)
    Праглядаў: 154 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar