-600 г гусака або качкі
-1 бурак
-1/4 качана капусты
-3 бульбіны
-50 г сала
-25 г масла
-0,5 шклянкі грачанай мукі
-0,5 шклянкі таматавай пасты або 2 - 3 памідора
-1 яйка
-1 морква
-1 пятрушка
-1 - 2 цыбуліны
-1 ст. лыжка воцату
-2 - 3 лаўровых ліста
-1 галоўка часныку
-5 гарошын чорнага перцу
-0,5 шклянкі смятаны
Боршч палтаўскі рыхтуюць на булёне з хатняй птушкі, ад іншых украінскіх баршчоў ён адрозніваецца яшчэ тым, што яго запраўляюць не толькі гароднінай, але і галушкамі.
Падрыхтоўка галушак. У чвэрці шклянкі кіпеню развесці 1 ст. лыжку мукі, дбайна расцерці яе, астудзіць, дадаць яйка, астатнюю муку і замясіць цеста; калі яно атрымаецца крутаватым, дадаць трохі вады - цеста павінна быць не крутым, як густая смятана. Гэтае цеста браць гарбатнай лыжкай і апускаць у кіпячую падсоленую ваду; варыць у ёй галушкі датуль, пакуль яны не ўсплывуць, затым адкінуць на друшляк. Заправіць боршч галушкамі за 5 - 7 мін да гатовасці. У астатнім парадак варэння палтаўскага баршча той жа, што і простага ўкраінскага.
|