- свініна – 500 г
- рабрынкі – 250 г
- бурак - 1 шт.
- бульба - 4-5 шт.
- морква - 1 шт.
- корань пятрушкі - 1 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 цыбуліна
- цыбуля зялёная - 1 вялікі пучок
-шчаўе - 1 вялікі пучок
-шпінат - 1 вялікі пучок
- мука пшанічная - 1 ст.л.
- яйка - 2 шт.
- смятана - па густу
-цукар - па густу
-воцат (3%) - па густу
- тлушч - па густу
- перац духмяны - па густу
-ліст лаўровы - па густу
-зеляніна кропу - па густу,
-соль - па густу
Рабрынкі прамыць, заліць халоднай вадой і паставіць на агонь. У кіпячы касцяны булён кладуць свініну, вараць яе да гатовасці, вымаюць і наразаюць на порцыі.
Бурак, нарэзаны саломкай, соляць, апырскваюць воцатам, добра змешваюць і тушаць да гатовасці, дадаючы цукар і булён. Карэнні, цыбулю, нарэзаныя саломкай, злёгку смажаць, і змешваюць з мукой.
У працэджаны кіпячы булён кладуць бульбу і вараць 10-15 хвілін, затым дадаюць тушаны бурак, кольцы цыбулі і карэнні, перабраныя, прамытыя і дробна нарэзаныя шпінат, шчаўе, перац, лаўровы ліст, соляць па густу і вараць да гатовасці.
Пры падачы ў талерку кладуць кавалачак мяса, кружочак зваранага ўкрутую яйка, смятану, зеляніну кропу і дробна нарэзаную зялёную цыбулю.
|