Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    БОРШЧ УКРАІНСКІ ЧЫРВОНЫ

    -косткі з мясам,

    -бурак,

    -бульба,

    -капуста свежая,

    - цыбуля,

    -морква,

    -мука (важна!),

    -воцат (важна!),

    -таматавая паста (падліўка),

    -сланечнікавы алей,

    -часнык,

    -перац,

    -спецыі.

     

    Боршч аднолькава смачны і пажыўны як на мясным булёне, так і на звычайнай вадзе. У першым выпадку адварваем костачкі з мясам паўтара гадзіны, не забываем здымаць перыядычна пену з паверхні. Далей, у булён або ў звычайную закіпеўшую ваду кідаем бульбачку, нарэзаную на сярэднія кавалачкі, праз хвілін 10 солім.

    Яшчэ праз 10 хвілін кідаем нарэзаную дробнай саломкай свежую капусту. Пакуль уся гэтая гаспадарка варыцца, рыхтуем смажанку: чырвоны бурак і моркву тром на буйнай тарцы (а не рэжам саломкай, як звычайна паказваецца!), высыпаем на патэльню з летнім сланечнікавым алеем, трохі тушым, затым дадаем туды добрай якасці густую таматавую падліўку (не кетчуп) і ўліваем туды трохі воцату (1 сталовую лыжку на 8 літраў баршчу), змешваем і тушым яшчэ 5 хвілін.

    Запраўляем гэтай масай боршч. Далей дробна рэжам пару цыбулін, смажым іх на сланечнікавым алеі да залацістай скарыначкі, затым дадаем туды дзве сталовыя лыжкі мукі, пасеруем, калі занадта густа, можна ўліць у патэльню пару лыжак булёну з баршчу, 1 хвіліну патушыць і ўліць у рондаль. Дадаць, калі неабходна, яшчэ солі, перцу (чорны гарошкам, чорны молаты, чырвоны, пару лаўровых лісцікаў - па густу ўсё).

    Пад канец накрышыць у боршч часнык і нарэзанае дробнымі кубікамі сала без мяса. Пагатаваць яшчэ хвілін 10, выключыць, накрыць вечкам і даць настаяцца не меней 4 гадзін (лепш за ўсё даць баршчу пераначаваць у халадзільніку, а ўжываць ужо днём або ўвечар).

    К баршчу можна падаць пампушкі, але калі няма, то добра падыходзіць падсмажаны на сланечнікавым алеі чорны хлеб, нацёрты часныком. Запраўляць боршч смятанай або маянэзам па густу. Вельмі пажыўна і смачна

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (18.07.2014)
    Праглядаў: 210 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar