- рыба – 200 г
- бульба – 120 г
- зеляніна салаты, шчаўя, шпінату – 160 г
- морква – 30 г
- корань салеры – 20 г
- корань пятрушкі – 20 г
- цыбуля рэпчатая – 40 г
- масла сметанкавае – 20 г
- смятана – 40 г
- бурак – 120 г
- яйка - 2 шт.
- цукар – 10 г
- яйка (жаўток) - 4 шт.
- зеляніна кропу - па густу
- соль.
Падрыхтаваную паляндвіцу рыбы (аргентыны, зубана, луфара, макруруса, рыбы-капітана, трэскі) адварыць.
Маладую моркву, корань пятрушкі і салеры, малады бурак, рэпчатую цыбулю нарэзаць саломкай, скласці ў сатэйнік, дадаць сметанкавае масла, рыбны булён і тушыць на працягу 15-20 хвілін.
Зялёную салату, шчаўе, шпінат старанна прамыць, пакласці ў друшляк, абліць кіпенем і нарэзаць саломкай.
У кіпячы рыбны булён пакласці нарэзаную долькамі бульбу, варыць пры слабым кіпенні 10 хвілін, дадаць падрыхтаваную зеляніну, варыць яшчэ 5 хвілін, затым увесці тушаныя гародніну, соль, цукар, давесці да кіпення і зняць з агню.
Жаўткі ўзбіць са смятанай, уліць у боршч і размяшаць. У талерку з баршчом пакласці адвараную рыбу, дробна нарэзанае зваранае ўкрутую яйка, смятану і пасыпаць здробненым кропам.
|