- алей - 1 г. л.
- цыбулю - 1/5 шт.
- грыбы сушаныя – 10 г
- морква - 1/5 шт.
- карэнні белыя 10 г
- бульба -1 шт.,
- памідор -10 г
- бурак - 70 г
- капуста - 70 г
- масліны - 20 г
- мука пшанічная - на кончыку лыжкі
- смятана - 1 ст. л.
- зеляніна пятрушкі - па густу,
-вада або адвар гароднінны - ледзь больш шклянкі.
Грыбы дбайна прамыць, заліць халоднай вадой і адварыць. Бурак, моркву і белыя карэнні нарэзаць саломкай, скласці ў рондаль, дадаць тамат, воцат, паўшклянкі вады або агародніннага адвара і тушыць пры зачыненым вечку да гатовасці. Цыбулю абсмажыць на маслі, злучыць з варанымі дробна нашаткаванымі грыбамі і пасераваць яшчэ 5 - 10 хвілін, затым дадаць падсушаную муку і змяшаць. Пасераваныя цыбулю і грыбы злучыць з гароднінай. У кіпячы грыбны адвар пакласці нашаткаваную капусту і нарэзаую бульбу, пракіпяціць, дадаць тушаную гародніну і варыць 20 - 25 хвілін. Пры падачы пакласці масліны, смятану і пасыпаць сечанай зелянінай. |