- кальмары - 100г
- бурак - 100г
- капуста белакачанная - 100г
- морква - 50г
- корань пятрушкі - 20г
- цыбуля рэпчатая - 50г
- бульба - 80г
- тамат-паста - 25г
- сала-шпік - 15г
- смятана - 20г
- сала свіное - 10г
- воцат 3%-вы - 5г
- часнык - 5г
- зеляніна пятрушкі - па густу
- соль.
Кальмары дбайна прамыць у халоднай вадзе і адварыць у падсоленай вадзе пры слабым кіпенні на працягу 3-5 хвілін. Вараныя кальмары нарэзаць кубікамі і абсмажыць з дробна нарэзаным салам-шпікам і рэпчатай цыбуляй.
Бурак, моркву, корань пятрушкі, рэпчатую цыбулю нарэзаць саломкай і тушыць з даданнем свінога сала, тамата-пасты і воцату да гатовасці. У кіпячую ваду пакласці нашаткаваную белакачанную капусту, праз 10-15 хвілін нарэзаную брусочкамі бульбу.
У канцы варкі ўвесці тушаныя бурак і карэнні, кальмары, соль, цукар. Заправіць боршч расцёртым часныком, дробна насечанай зелянінай, пры падачы пакласці смятану.
|