-300 г зеляні адной травы ці па 100 г розных: сніткі, крапівы, макрыцы,
-500 г квашанай капусты,
-1,5 л вады,
-1 морква,
-1 корань пятрушкі (свежы ці сушоны),
-1-2 цыбуліны,
-3-4 ст. лыжкі алею,
-1 ст. лыжка мукі,
-1 ст. лыжка таматавай пасты (можна і без яе),
-4 долькі часныку,
-зеляніна кропу,
-пятрушка (зялёная ці сушоная).
Капусту дробна пасекчы. Траву дробна нарэзаць. Моркву і корань пятрушкі, калі ён свежы, а таксама цыбулю парэзаць і злёгку абсмажыць у алеі, бесперапынна памешваючы.
Затым дадаць таматавую пасту і яшчэ трохі патрымаць на агні. Капусту скласці ў рондаль, дадаць алею, тушыць каля гадзіны, дадаць абсмажаныя карэнні і працягваць тушыць 30 хвілін.
Муку выгрэць на патэльні, развесці невялікай колькасцю вады, дадаць у капусту, туды ж апусціць траву. Заправіць таўчоным часныком і зелянінай пятрушкі і кропу.
|