-300 г крапівы
-100 г шчаўя
-100 г смятаны
-3 клубня бульбы
-2 звараных укрутую яйкі
-2 ст. лыжкі алею
-1 невялікі бурак
-1 морква
-1 цыбуліна
-1 корань пятрушкі
-1 ст. лыжка таматавай пасты
-1 л вады
-зеляніна кропу і пятрушкі
-зялёная цыбуля
-чорны молаты перац
-соль - па густу
Вымытую і нарэзаную крапіву пакласці ў рондаль, заліць невялікай колькасцю гарачай вады і варыць на сярэднім агні. Адвар працадзіць, крапіву працерці праз сіта. У адвар з крапівы даліць гарачай вады і давесці да кіпення.
Дадаць вычышчаную і нарэзаную кубікамі бульбу, варыць на працягу 5-6 хвілін. Моркву, цыбулю і корань пятрушкі ачысціць і вымыць. Моркву і корань пятрушкі нарэзаць саломкай, рэпчатую цыбулю пасекчы.
Усё абсмажыць на патэльні ў алеі да залацістай скарыначкі. Дадаць звараны асобна і нарэзаны саломкай бурак з таматавай пастай, перамяшаць і некалькі хвілін патушыць на слабым агні.
У булён з бульбай пакласці пюрэ з крапівы, нарэзанае саломкай лісце шчаўя, падсмажаную гародніну і карэнні з таматавай пастай і бураком, боршч пасаліць і паперчыць.
Варыць боршч каля 5-6 хвілін на слабым агні. Гатовы боршч заправіць смятанай, пасыпаць свежай зелянінай кропу, пятрушкі і цыбулі і дадаць сечаныя вараныя яйкі.
|