Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    БОРШЧ З ВАСЬМІНОГАМІ І КАЧКАЙ

    - васьміног (замарожаны) - 120г

    - качка - 300г

    - бурак - 2 шт.

    - капуста (белакачанная свежая) - 300г

    - морква - 1 шт.

    - пятрушка (корань) - 1 шт.

    - цыбуля рэпчатая - 1 шт.

    - тамат-пюрэ - 3 ст.л.

    - алей - 2 ст.л.

    - цукар - 1 г.л.

    - воцат (3%-ы) - 1 ст. л.

    - вада - 1.5 л

    - лаўровы ліст - 1 шт.

    - перац чорны (гарошак) - 5-6 шт.

    - соль - 1 г.л.

    - смятана - 4 г.л.

    - зеляніна (сечаная) - 2 ст.л.

     

    Васьміногаў размарозьце, адварыце ў падсоленай вадзе на працягу 5-7 хвілін і нарэжце кавалачкамі. Качку нарэжце невялікімі кавалачкамі. Заліце вадой, давядзіце да кіпення, зніміце пену і варыце пры слабым кіпенні 15 хвілін. Качку выміце, булён працадзіце.

    Бурак нарэжце саломкай, абсмажце з 1 сталовай лыжкай алею, дадайце тамат-пюрэ, воцат, цукар, 2 сталовыя лыжкі булёна. Тушыце на слабым агні 15-20 хвілін пад зачыненым вечкам. Вычышчаныя моркву, корань пятрушкі, цыбулю дробна нашаткуйце, спасеруйце ў пакінутым алеі.

    У кіпячы качыны булён апусціце капусту, давядзіце да кіпення, варыце 10 хвілін пры слабым кіпенні. Пакладзіце бурак, моркву, корань пятрушкі, цыбулю, варыце яшчэ 10 хвілін.

    Дадайце лаўровы ліст, перац, пасаліце, пакладзіце кавалачкі качкі, васьміногаў, давядзіце да кіпення і зніміце з агню. Дайце настаяцца 20 хвілін. Пры падачы запраўце боршч смятанай, пасыпце сечанай зелянінай.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (05.08.2014)
    Праглядаў: 361 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar