-60 г буракоў,
-100 г бульбы,
-20 г морквы,
-5 г пятрушкі,
-10 г цыбулі рэпчатай,
-15 г цыбулі зялёнай,
-50 г шчаўя,
-50 г шпінату,
-3 г мукі,
-15 г тамат-пюрэ,
-10 г маргарыну сталовага,
-3 г цукру,
-3-5 г воцату 3%-вага,
-10 г смятаны,
-лаўровы ліст,
-перац,
-зеляніна
Бурак нарэзаць саломкай, пасыпаць соллю, дадаць воцат, змяшаць, пакласці ў посуд, дадаць тлушч, сабраны з булёна, тамат-пюрэ, цукар, соль, воцат і тушыць да гатовасці.
Моркву, пятрушку і рэпчатую цыбулю, нарэзаныя саломкай, спасераваць на тлушчы. У кіпячы булён або ваду пакласці бульбу, нарэзаную долькамі, зноў давесці да кіпення, дадаць тушаны бурак, пасераваныя карэнні і варыць боршч да гатовасці.
За 5-10 хвілін да канчатка варкі ў боршч пакласці нарэзаныя лісцікі шчаўя, шпінату, зялёнай цыбулі і заправіць белай падліўкай і спецыямі (лаўровы ліст, перац). Падаваць боршч са смятанай і зелянінай.
|