-бульба - 0,5 кг.
-морква - 1 шт.
-бурак - 3 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-шчаўе - 500-600 г
-смятана - 100 г
-сметанкавае масла - 50 г
-мука - 1 г.л.
-воцат - 1 ст.л.
-цукар - 1 г.л.
-соль
-перац гарошкам
-лаўровы ліст
-зеляніна кропу і пятрушкі
1. Бурак ачысціце, нарэжце саломкай, апырскайце воцатам, пасыпце соллю, цукрам, перакладзіце ў рондаль і старанна перамяшайце.
2. Да бурака дадайце 1 шкл. булёна (можна з кубікаў) ці вады, масла сметанкавае і на невялікім агні патушыце, перыядычна памешваючы.
3. Моркву натрыце на буйнай тарцы, цыбулю рэпчатую здрабніце і абсмажце на алеі, у канцы дадайце муку.
4. Шчаўе нарэжце.
5. У кіпячую ваду ці булён пакладзіце бульбу, нарэзаную кубікамі, варыце каля 15 хвілін.
6. Пасля дадайце бурак, абсмажаныя з мукой гародніну, шчаўе, рэзкія затаўкі і варыце каля 5-7 хвілін да гатовасці. У канцы варкі дадайце дробна сечаную зеляніну.
7. Разліце суп па талеркам і запраўце смятанай.
|