-600 г ялавічыны для булёна
-300 г шчаўя
-¼ качана белакачаннай капусты
-5-6 бульбін
-2 свежых памідора
-1 морква
-1 цыбуліна
-1 пучок зялёнай цыбулі
-1 пучок зеляніны
-2 сталовыя лыжкі таматавай пасты
-соль,
-молаты чорны перац,
-лаўровы ліст
Ялавічыну вымыць і заліць вадой. Варыць 1,5 гадзіны. Нарэзаць дробна цыбулю, моркву, памідоры: Бульбу ачысціць. Цыбулю абсмажыць на масле. Дадаць кавалачкі морквы.
Усыпаць памідоры. Капусту тонка нашаткаваць. Здробненае шчаўе перамяшаць з часныком. У смажанку дадаць таматавую пасту, перац і перамяшаць.
Выняць ялавічыну з булёна і пакласці капусту. Праз 10 хвілін дадаць бульбу. Мяса дробна нарэзаць і пакласці зваротна ў рондаль.
Пасля 20 хвілін кіпення дадаць шчаўе, нарэзаную зялёную цыбулю, смажанку. Пасаліць, паперчыць і трохі патаміць. Пры падачы ў талерку пакласці палоўку варанага яйка, смятану.
|