Бурак (240 г) і моркву (200 г), нарэзаныя саломкай, палову порцыі вычышчанага і нарэзанага брусочкамі рабарбара (100 г) патушыць з даданнем невялікай колькасці булёна ці вады.
Шпінат (200 г) прыпусціць асобна і працерці праз друшляк. У кіпячы булён пакласці бульбу (400 г), нарэзаную брусочкамі, давесці да кіпення. Пакласці прыгатаваныя рабарбар, бурак і моркву.
За 5 - 10 хвілін да канца варкі ў боршч дадаць пакінутую частку рабарбара (100 г) і пюрэ са шпінату. Заправіць цыбуляй (40 г), пятрушкай (25 г), белым соусам.
Для падрыхтоўкі белага соусу муку (15 г) спасераваць на маргарыне і развесці булёнам, дадаць цукар (15 г), смятану (40 г). Пры падачы на стол пакласці яйка, зваранае ўкрутую (1 шт.), і пасыпаць сечанай пятрушкай і кропам.
|