Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    ЧОРБА

    Чорба - кіслы суп з мясам ці птушкай, у склад якога ўваходзіць квас з вотруб'я, заменены зараз звычайным хлебным квасам. Суадносіны квасу і вады ў чорбе ўвесь час - 1:2 (г. зн. на кожны літр вады - паўлітра квасу). Для сапраўднай малдаўскай чорбы квас звычайна рыхтуюць адмысловы - з пшанічнага вотруб'я, але, у крайнім выпадку, можна скарыстацца і пакупным квасам. Гэты квас кіпяцяць асобна і ўліваюць у чорбу за 5 хвілін да поўнай гатовасці. Набор прадуктаў у чорбах галоўным чынам сталы, змяняецца толькі мяса - ялавічына, малады баранчык, певень, курыныя трыбухі - і ў сувязі з гэтым які-небудзь адзін гароднінны кампанент. У чорбу абавязкова ўваходзіць морква, цыбуля, пятрушка, салера, памідоры і рэзкая зеляніна - парэй, кроп, любіста ці эстрагон. Зменныя кампаненты: фасоль, бульба, капуста, салодкі перац, рыс (які замяняе ў некаторых чорбах бульбу). Гародніну ў чорбу закладваюць свежую, пераважна маладую і ні ў якім разе не абсмажаную. Гэтым чорбы прынцыпова адрозніваюцца ад украінскіх баршчоў і іншых так званых запраўных супоў.

    Падрыхтоўка чорб:

    1) на вадзе вараць мясны булён;

    2) апускаюць у яго нарэзаную тонкай саломкай асноўную гародніну чорбы;

    3) праз 10 - 15 хвілін апускаюць зменныя кампаненты чорбы, паказаныя ў рэцэпце, за выключэннем фасолі, якую кладуць у булён разам з асноўнай гароднінай ці нават раней яе;

    4) калі гародніна сварыцца, наліваюць у чорбу перакіпячоны квас;

    5) запраўляюць чорбу рэзкай зелянінай, чырвоным перцам, часныком, часам лаўровым лістом і соляць;

    6) гатовай чорбе даюць настаяцца 15 - 20 хвілін. Дадаюць цытрынавую кіслату ці сок цытрыны, калі яна недастаткова кіслая. Часам запраўляюць смятанай.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (09.07.2014)
    Праглядаў: 174 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar