-свініна - 500 г
-яйкі - 1-2 шт.
-рыс - 80 г
-капуста квашаная - 250 г
-гародніна розная - 750 г
-памідоры - па густу
-вада - 3 л
-булён мясны ці курыны - па густу
-сок капусны - па густу
-ці вотруб'е настой - па густу
-смятана - па густу
-соль - па густу
-зеляніна пятрушкі - па густу
-сок цытрынавы - па густу
Гародніну (моркву, корань пятрушкі, кальрабі, бульбу, рэпчатую цыбулю, фасоль, струкавы перац, гарох, гарбуз, кветкавую капусту) ачысціць і дробна нарэзаць. Дадаць кіслую капусту і паставіць тушыць у збанку. Ў канцы тушэння дадаць памідоры і падкісліць капусным сокам ці настоем вотруб'я. Пры жаданні можна дадаць цытрынавы сок. Пакуль гародніна тушыцца, свініну прапусціць праз мясасечку, змяшаць з паўадвараным, добра абсушаным рысам, яйкамі і соллю. Рукі спаласнуць халоднай вадой і сфармаваць невялікія фрыкадэлькі велічынёй з арэх. Апусціць фрыкадэлькі ў булён і варыць на слабым агні 15 хвілін (пакуль яны не пачнуць разварвацца). Мясныя фрыкадэлькі і булён пераліць у гаршок з гароднінай (паспрабаваць на густ і, калі трэба, падкісліць смятанай). Гэту страву перад падачай на стол пажадана пасыпаць вялікай колькасцю зеляніны пятрушкі.
|