-ялавічына - 76 г
-капуста белакачанная - 50 г
-бульба - 137 г
-морква - 25 г
- цыбуля рэпчатая - 12 г
-тамат-пюрэ - 15 г
-масла топленае - 10 г
-перац салодкі - 7 г
-гарошак зялёны кансерваваны - 23 г
-памідоры - 61 г
-зеляніна пятрушкі - 3 г
-соль - па густу
-перац - па густу
У кіпячы булён закладваюць шаткаваную капусту, бульбу, нарэзаную лустачкамі, і вараць да паўгатовасці, затым дадаюць салодкі перац, нарэзаны паўколамі, і зялёны гарошак, ізноў даводзяць да кіпення, дадаюць нарэзаныя лустачкамі падсмажаныя памідоры і вараць. У канцы варкі дадаюць пасераваныя карэнні і за 5 хвілін да канца варкі - працэджаны і пракіпячоны борш ці цытрынавую кіслату. Пры падачы пасыпаюць зелянінай пятрушкі. Адпускаюць з кавалкам мяса
|