-кураня - 1 шт.
-карэнні (для супу) - 1 пучок
-бульба - 2-3 шт.
-рэпчатая цыбуля - 1 шт.
-яйка - 1 шт.
-рыс - 1 ст.л.
-манныя крупы - 2 ст.л.
-молатыя сухары - па густу
-чорны перац - па густу
-мушкатавы арэх - па густу
- соль - па густу
-цытрынавы сок ці воцат - па густу
-тлушч для смажання.
Вычышчаную тушку кураняці разрэзаць на кавалкі, заліць халоднай падсоленай вадой і варыць разам з цыбуляй да мяккасці мяса. Адлучыць паляндвіцу, а астатняе мяса (без трыбухоў) прапусціць праз мясасечку. Дробна нарэзаныя трыбухі і араматычныя карэнні прыпусціць у невялікай колькасці тлушчу, затым дадаць нарэзаную кубікамі бульбу. Заліць працэджаным курыным булёнам і давесці да кіпення. Дадаць рыс і варыць чорбу пры кіпенні на слабым агні. Манныя крупы сварыць на курыным булёне (4 ст.л.), змяшаць з молатым мясам, яйкам, чорным перцам, мушкатавым арэхам і пасаліць па густу. З прыгатаванай масы сфармаваць кракеты (у выглядзе маленькіх каўбасак), абкачаць у молатых сухарах і абсмажыць у разагрэтым тлушчы да утварэння залацістага колеру. У кожную глыбокую талерку пакласці патроху паляндвіцы і па 1-2 кракета, затым заліць гарачай чорбай, запраўленай па густу соллю і кіслатой.
|