-ялавічына - 400 г
-грыбы сушоныя - 100 г
-морква - 1 шт.
-корань пятрушкі - 1 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-квас малдаўскі - 2 шклянкі
-соль - па густу
-перац - па густу
-лаўровы ліст - па густу
-чабор - па густу
-смятана - па густу
-зеляніна пятрушкі - па густу
Сварыць мясны булён. Сушоныя грыбы адварыць і нарэзаць саломкай. Моркву, цыбулю. корань пятрушкі нарэзаць саломкай і злёгку абсмажыць. З мукі, вады, яйкаў і солі замясіць дамашнюю локшыну. У мясны булён пакласці падрыхтаваныя грыбы, гародніну, локшыну і парыць 10-15 хвілін. За 5 хвілін да гатовасці дадаць пракіпячоны малдаўскі квас, соль, перац, лаўровы ліст, зеляніну чабора. Падаць суп са смятанай і сечанай зелянінай.
|