-фасоль – 100 г
-цыбуля рэпчатая – 100 г
-перац востры - 2 – 3 шт
-морква – 1 шт
-корань салеры - 80 – 100 г
-мята - 2 галінкі
-пятрушка - 3 галінкі
-алей – 3 ст л
-памідоры – 1 шт
-воцат – 1 ст л
-соль - па густу
1. Падрыхтаваць прадукты. Фасоль перабраць, прамыць і заліць халоднай вадой на 8 гадзін. Затым ваду зліць, заліць чыстай вадой і варыць на слабым агні да паўгатовасці. Ўліць алей.
2. Моркву, цыбулю і корань салеры пачысціць, прамыць і нарэзаць дробнымі кубікамі.
3. Дадаць нарэзаныя прадукты да фасолі і варыць 25 хвілін.
4. Памідор прамыць і нарэзаць долькамі. Лісцікі мяты адлучыць ад сцеблаў і дробна насекчы.
5. Дадаць у суп за 10 хвілін да канца варкі. Пакласці востры перац, заправіць соллю і воцатам.
6. Падаваць, пасыпаўшы дробна насечанай пятрушкай.
|