Гарачы суп з баранінай, з наварыстым насычаным булёнам.
-бараніна - 350 г
-алей - 1 сталовая лыжка
-цыбуля рэпчатая - 100 г
-морква - 100 г
-корань салеры - 100 г
-памідоры - 150 г
-лаўровы ліст - 2 лісточка
-мука пшанічная - 40 г
-смятана - 150 г
-жаўток - 1 шт
-цытрынавы сок - 1 сталовая лыжка
-пятрушка - 10 г
-перац чырвоны - 0,2 гарбатнай лыжкі
-вада - 1 літр
-соль - па густу
1. Баранавыя рабрынкі абмыць, нарэзаць і насекчы кавалачкамі. Цыбулю рэпчатую ачысціць і нарэзаць дробнымі кубікамі.
2. Моркву і корань салеры памыць, ачысціць і нашаткаваць саломкай.
3. Памідоры заліць кіпенем, патрымаць у гарачай вадзе 3-4 хвіліны. Абліць памідоры халоднай вадой і счысціць скурку з памідораў. Памідоры нарэзаць кубікам.
4. У рондалі разагрэць алей. Пакласці ў масла 2-3 тлустыя часткі рабрынак і нарэзаную цыбулю, трохі абсмажыць, каб тлушч трохі выпаліўся, а цыбуля злёгку паружавела.
5. Да цыбулі дадаць мяса абсмажыць з цыбуляй да утварэння румянай скарыначкі. У рондаль дадаць нашаткаваную моркву і корань салеры. Затым тушыць, часам памешваючы ўсё, пакуль не выпарыцца ўся вадкасць.
6. Зараз усыпаць муку і ўсё добра перамяшаць.
7. Дадаць лаўровы ліст. Дадаць нарэзаныя памідоры. Дадаць соль, чырвоны перац і заліць 1 літр вады.
8. Давесці да кіпення, зменшыць агонь і на слабым агні варыць да размякчэння і гатовасці мяса. Калі вада толькі закіпіць, то мука ў вадзе заварыцца і злёгку згусне. І ўсё змесціва рондальчыка будзе стамляцца ў злёгку згуслым булёне да гатовасці мяса.
9. Жаўток размяшаць са смятанай, дадаць цытрынавы сок, перамяшаць.
10.Рондальчык з чорбай зняць з агню, хвілін праз 5-10 тэмпература супу трохі зменшыцца і тады можна будзе ўвесці сумесь жаўтка са смятанай. Калі ўліць жаўток са смятанай у кіпячы булён, то жаўток можа згарнуцца, а мы гэтага дапушчаць не павінны. Калі ўвальеце сумесь жаўтка са смятанай, чорбу размяшайце. Падаваць суп-чорбу багата пасыпанай нарэзанай пятрушкай.
|