Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    ЧОРБА ПА-СЕРБСКУ

    Гарачы суп з баранінай, з наварыстым насычаным булёнам.

    -бараніна - 350 г

    -алей - 1 сталовая лыжка

    -цыбуля рэпчатая - 100 г

    -морква - 100 г

    -корань салеры - 100 г

    -памідоры - 150 г

    -лаўровы ліст - 2 лісточка

    -мука пшанічная - 40 г

    -смятана - 150 г

    -жаўток - 1 шт

    -цытрынавы сок - 1 сталовая лыжка

    -пятрушка - 10 г

    -перац чырвоны - 0,2 гарбатнай лыжкі

    -вада - 1 літр

    -соль - па густу

     

    1. Баранавыя рабрынкі абмыць, нарэзаць і насекчы кавалачкамі. Цыбулю рэпчатую ачысціць і нарэзаць дробнымі кубікамі.

    2. Моркву і корань салеры памыць, ачысціць і нашаткаваць саломкай.

    3. Памідоры заліць кіпенем, патрымаць у гарачай вадзе 3-4 хвіліны. Абліць памідоры халоднай вадой і счысціць скурку з памідораў. Памідоры нарэзаць кубікам.

    4. У рондалі разагрэць алей. Пакласці ў масла 2-3 тлустыя часткі рабрынак і нарэзаную цыбулю, трохі абсмажыць, каб тлушч трохі выпаліўся, а цыбуля злёгку паружавела.

    5. Да цыбулі дадаць мяса абсмажыць з цыбуляй да утварэння румянай скарыначкі. У рондаль дадаць нашаткаваную моркву і корань салеры. Затым тушыць, часам памешваючы ўсё, пакуль не выпарыцца ўся вадкасць.

    6. Зараз усыпаць муку і ўсё добра перамяшаць.

    7. Дадаць лаўровы ліст. Дадаць нарэзаныя памідоры. Дадаць соль, чырвоны перац і заліць 1 літр вады.

    8. Давесці да кіпення, зменшыць агонь і на слабым агні варыць да размякчэння і гатовасці мяса. Калі вада толькі закіпіць, то мука ў вадзе заварыцца і злёгку згусне. І ўсё змесціва рондальчыка будзе стамляцца ў злёгку згуслым булёне да гатовасці мяса.

    9. Жаўток размяшаць са смятанай, дадаць цытрынавы сок, перамяшаць.

    10.Рондальчык з чорбай зняць з агню, хвілін праз 5-10 тэмпература супу трохі зменшыцца і тады можна будзе ўвесці сумесь жаўтка са смятанай. Калі ўліць жаўток са смятанай у кіпячы булён, то жаўток можа згарнуцца, а мы гэтага дапушчаць не павінны. Калі ўвальеце сумесь жаўтка са смятанай, чорбу размяшайце. Падаваць суп-чорбу багата пасыпанай нарэзанай пятрушкай.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (14.07.2014)
    Праглядаў: 197 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar