-1,5 шкл. чырвонай сачавіцы
-2 л булёна з бараніны (для падрыхтоўкі булёна можна выкарыстоўваць любы кавалак з костачкай, таксама падыдуць шыя ці галёнкі, булён варыцца да гатовасці мяса)
-1 шкл. вады
-1 ст.л. сметанкавага масла
-1,5-2 ст.л. мукі
-1 цыбуліны
-па жаданні – 100 мл тамата.
У рондалі на павольным агні растапіце сметанкавае масла. Абсмажце ў ім дробна нарэзаную цыбулю, усыпце муку і, увесь час памешваючы, пасеруйце 2-3 хвіліны. Затым ўліце халодную ваду і размяшайце так, што б не было камякоў. Затым дадаем прамытую сачавіцу і булён. Як закіпіць солім па густу. Варыць на павольным агні 30-40 хвілін, да гатовасці сачавіцы. Гатовы суп праціраем праз сіта ці ў блендары. Пры падачы па жаданні пасыпаем сушонай мятай.
|