- шчаўе (садовае) – 300 г
- рэпчатая цыбуля - 1 шт.
- сметанкавае масла – 50 г
- мясны булён - 5 палоўнікаў
- рыс – 25 г
- яйка - 3 шт.
- квас-борш - 500 мл
- пятрушка (зеляніна),
-любіста - па густу
- соль - па густу
-перац - па густу
Дробна нарэзаную цыбулю спасераваць у сметанкавым масле. Перабранае і вымытае шчаўе апарыць салёным кіпенем, адкінуць на сіта, змяшаць з пасераванай. у разагрэтым у рондалі масле, цыбуляй, ўліць мясны булён ці цёплую ваду і варыць на павольным агні. Калі закіпіць, ўсыпаць вымыты рыс, а калі рыс гатовы, дадаць 2 палоўніка асобна ўскіпячонага квасу-барша. У кіпячую чорбу ўліць, бесперапынна памешваючы, тонкім струменьчыкам ўзбітыя яйкі. Зняць рондаль з агню. Заправіць чорбу дробна нарэзанай зелянінай пятрушкі і любісты, пасаліць і паперчыць па густу.
|