- шпінат - 130 г
-масла сметанкавае - 5 г
-алей - 5 шт.
- цыбуля рэпчатая - 12 г
-морква - 13 г
-корань салеры - 15 г
-памідоры - 35 г
-рыс - 8 г
-мука - 3 г
-яйкі - 0.2 шт.
-сыраватка - 30 г
-ці ёгурт - 30 г
-зеляніна пятрушкі - 5 г
-соль - па густу
-перац - па густу
На алеі пасеруюць дробна нарэзаную цыбулю, здробненыя на тарцы моркву і салеру. Затым заліваюць гарачай вадой, дадаюць апараны і нарэзаны шпінат, нарэзаныя долькамі памідоры, рыс і вараць 15-20 хвілін. Гатовую чорбу запраўляюць сумессю ўзбітага яйка, пасераванай мукі і сыраваткі; кладуць сметанкавае масла. Пры падачы пасыпаюць дробна нарэзанай зелянінай пятрушкі, чорным молатым перцам.
|