Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    ЧОРБА СА ШПІНАТУ І КРАПІВЫ

    -шпінат - 0.5 кг

    -крапіва - 1 пучок

    -рыс - 0.75 шклянкі

    -мука - 1 ст. лыжка

    -цытрынавая кіслата - на кончыку нажа

    -часнык - 2 долькі

    -смятана - па густу

     

    Прамыць халоднай вадой лісце шпінату і крапівы, насекчы, як капусту для капусты, пакласці ў рондаль, пасаліць, заліць шклянкай вады і патушыць 10 хвілін на маленькім агні пад шчыльна зачыненым вечкам. Рыс перабраць, прамыць халоднай вадой. Муку падсмажыць, дакладней, падрумяніць на патэльні без масла. У шпінат з крапівай наліць - для 4 талерак супу -7 шклянак вады. Як толькі закіпіць, апусціць рыс і, як толькі рыс пракіпіць 8 хвілін, заварыць мукой, ўсыпаючы яе тонкім струменьчыкам. Яшчэ праз 5-7 хвілін рыс сварыцца, і суп зняць з агню. Суп пераліць у супавую міску з вечкам, дадаць - па вашым густу - на кончыку нажа цытрынавай кіслаты ці сок цытрыны, дробна насечаны часнык, можа быць, ледзь солі ці цукру. Можна дадаць лісце мяты, ці мелісы, ці базіліка, дробна насечанае. Чорба падаецца халоднай, заправай можа служыць смятана ці кіслае малако.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (14.07.2014)
    Праглядаў: 209 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar