-шпінат - 0.5 кг
-крапіва - 1 пучок
-рыс - 0.75 шклянкі
-мука - 1 ст. лыжка
-цытрынавая кіслата - на кончыку нажа
-часнык - 2 долькі
-смятана - па густу
Прамыць халоднай вадой лісце шпінату і крапівы, насекчы, як капусту для капусты, пакласці ў рондаль, пасаліць, заліць шклянкай вады і патушыць 10 хвілін на маленькім агні пад шчыльна зачыненым вечкам. Рыс перабраць, прамыць халоднай вадой. Муку падсмажыць, дакладней, падрумяніць на патэльні без масла. У шпінат з крапівай наліць - для 4 талерак супу -7 шклянак вады. Як толькі закіпіць, апусціць рыс і, як толькі рыс пракіпіць 8 хвілін, заварыць мукой, ўсыпаючы яе тонкім струменьчыкам. Яшчэ праз 5-7 хвілін рыс сварыцца, і суп зняць з агню. Суп пераліць у супавую міску з вечкам, дадаць - па вашым густу - на кончыку нажа цытрынавай кіслаты ці сок цытрыны, дробна насечаны часнык, можа быць, ледзь солі ці цукру. Можна дадаць лісце мяты, ці мелісы, ці базіліка, дробна насечанае. Чорба падаецца халоднай, заправай можа служыць смятана ці кіслае малако.
|