Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 16
    Гасцей: 16
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    ЧОРБА СА ШПІНАТУ З БУЛЬБЯНЫМІ КЛЁЦКАМІ

    (балгарская кухня)

    -3 л вады,

    -500 г шпінату,

    -3-4 ст. лыжкі масла,

    -50 г зялёнай цыбулі,

    -соль

    Для клёцак:

    -3 бульбіны,

    -1 г. лыжка сметанкавага масла,

    -1 яйка,

    -1 ст. лыжка мукі,

    -соль

     

    Шпінат перабраць, памыць у вялікай колькасці вады, дробна нарэзаць, пакласці ў рондаль, дадаць масла, здробненую зялёную цыбулю і тушыць, пакуль шпінат не стане мяккім. Затым пасаліць, ўліць ваду і давесці да кіпення. Асобна сварыць вычышчаную і нарэзаную бульбу. Калі яна стане мяккай, працерці скрозь сіта ці расцерці відэльцам, пасаліць, дадаць масла, яйка і муку. Старанна размяшаць і апусціць у кіпячую чорбу клёцкі, адлучаючы іх гарбатнай лыжкай. Спачатку апусціць 1-2 клёцкі, калі яны будуць расплывацца, дадаць яшчэ трохі мукі. Калі ўсе клёцкі будуць апушчаны ў адвар, трымаць чорбу на агні, пакуль клёцкі не ўсплывуць. Гатовую чорбу заправіць яйкам, ўзбітым з кіслым малаком ('/г шклянкі).

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (14.07.2014)
    Праглядаў: 205 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar