Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    ЧОРБА СА СМЯТАНАЙ ПА-РУСКУ

    -2 л вады,

    -1 л барша,

    -1 кг ялавічыны,

    -1 цыбуліна,

    -1 морква,

    -1 карэньчык пятрушкі,

    -1/2 кораня салеры,

    -трохі струкавай фасолі,

    -1/4 качана капусты,

    -2 бульбіны,

    -2 памідора,

    -зеляніна (кроп, пятрушка, любіста),

    -соль.

    -трохі бурака,

    -1 жаўток,

    -3 ст. лыжкі смятаны.

     

    Ялавічыну нарэзаць невялікімі кавалкамі і паставіць варыць. Калі закіпіць, зняць 2-3 разы пену. Пасаліць, дадаць дробна насечаныя карэнні, нарэзаны саломкай бурак і нарэзаную кавалачкамі струкавую фасоль. Калі яны амаль гатовыя, пакласці капусту, бульбу і памідоры ці лыжку тамата-пюрэ. Даць яшчэ пакіпець, сочачы, каб гародніна не разварылася. Асобна закіпяціць 1 л борша і працадзіць у рондаль, у якім варыцца чорба. Пакласці некалькі лісцікаў эстрагону ці любісты, зеляніну пятрушкі і кроп. Пасаліць. Паспрабаваць і, калі стане, што чорба недастаткова кіслая, дадаць разведзенай у вадзе цытрынавай кіслаты. Даць яшчэ пакіпець. Ўзбіць у місцы жаўток з дзвюма лыжкамі смятаны, заліць чорбай і падаваць да стала. Борш - кіслы настой з пшанічнага вотруб'я

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (14.07.2014)
    Праглядаў: 203 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar