-фасоль струкавая - 76 г
-алей - 5 г
-масла сметанкавае - 5 г
-цыбуля - 24 г
-морква - 13 г
-корань салеры - 15 г
-памідоры - 35 г
-яйкі - 0.2 шт.
-мука - 3 г
-сыраватка - 30 г
-ці ёгурт - 30 г
-зеляніна пятрушкі - 5 г
-соль - па густу
На алеі пасеруюць дробна нарэзаную цыбулю, моркву і салеру, нарэзаныя кубікамі, і заліваюць булёнам ці гарачай вадой. Калі суп закіпіць, кладуць нарэзаную кружочкамі струкавую фасолю і вараць да паўмяккасці, затым дадаюць дробна нарэзаныя памідоры і вараць 10-15 хвілін, соляць і здымаюць з агню. Чорбу запраўляюць сумессю з узбітых яйкаў, пасераванай мукі (сухая пасероўка) і сыраваткі (ёгурт). Дадаюць сметанкавае масла. Пры падачы пасыпаюць дробнарубленай зелянінай пятрушкі. |