-ножкі, вушы і хвост малочнага парасяці – 1 кг
-свіны язык – 200 г
-мазгі малочнага парасяці – 200 г
-морква, пятрушка, пастарнак, салера – 200 г
-рэпчатая цыбуля – 125 г
-рыс - 1 ст. л.
-квас-борш - 800 мл
-алей - 50 мл
-цытрынавы сок ці расол квашанай капусты
-соль.
Абварыць вычышчаныя ножкі, вушы, хвост і язык, нарэзаць кавалкамі (па 4-6 кавалачкаў на порцыю) і паставіць варыць, заліў халоднай падсоленай вадой. Калі вада закіпіць, зняць пену, закласці дробна нарэзаную цыбулю і нарэзаную маленькімі кубікамі спасераваную ў масле гародніну. Добра вымытыя, вычышчаныя ад плёнак і нарэзаныя маленькімі кавалачкамі мазгі пакласці ў рондаль, калі мяса амаль гатова, тады ж дадаць асобна ўскіпячоны квас-борш і звараны рыс. Пасаліць і падкісліць чорбу па густу цытрынавым сокам ці капусным расолам і пасыпаць яе дробна нарэзанай зелянінай пятрушкі і любісты. |