-мяса сечанае і мясны фарш (сумесь) - 70 г
-рыс "Увелка" - 30 г
-яйка - 2 штукі.
-масла сметанкавае - 25 г
-мука пшанічная - 50 г
-ёгурт натуральны - 60 г
-цыбуля рэпчатая - 50 г
-соль
-перац молаты
-зеляніна пятрушкі
Ў мясную сумесь дададзім трохі дробна сечанай цыбулі і дробна нарэзанай зеляніны, яечныя бялкі, пасолім, паперчым. Атрыманую масу разрабіць на невялікія клёцкі і абкачаць іх у частцы мукі. Варым клёцкі 10 хвілін у 0,75 л кіпячай падсоленай вады з даданнем цыбулі і пятрушкі. Трохі булёна надліць і астудзіць . Дадаць ў суп рыс і варым да гатовасці. Астуджаны булён змяшаем з ёгуртам, пакінутай мукой і жаўткамі. Сумесь увальём у суп і варым яшчэ некалькі хвілін. Паперчым і заправім маслам.
|