Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    ЧОРБА ВЯСКОВАЯ

    -ялавічына – 220 г

    -вада - 300 мл

    -настой з вотруб'я - 200 мл.

    -цыбуля рэпчатая – 20 г

    -морква – 5 г

    -пятрушка – 10 г

    -салера – 5 г

    -фасоль струковая – 10 г

    -капуста – 50 г

    -бульба – 60 г

    -памідоры – 50 г

    -зеляніна – 5 г

    -соль.

     

    Ялавічыну наразаюць невялікімі кавалкамі, заліваюць вадой і ставяць на агонь. Зняўшы пену, соляць і кладуць дробна насечаныя карэнні і нарэзаную кавалачкамі струковую фасоль. Затым уводзяць капусту, бульбу і памідоры ці тамат-пюрэ, даюць супу пракіпець, сочачы за тым, каб гародніна не разварылася. Асобна кіпяцяць кіслы настой з пшанічнага вотруб'я і працэджваюць яго ў рондаль, у якім варыцца чорба. Дадаўшы некалькі лісточкаў эстрагону ці любісты, зеляніну пятрушкі і кроп, соляць. Да недастаткова кіслай чорбы дадаюць раствор цытрынавай кіслаты.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (09.07.2014)
    Праглядаў: 196 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar