-ялавічына – 220 г
-вада - 300 мл
-настой з вотруб'я - 200 мл.
-цыбуля рэпчатая – 20 г
-морква – 5 г
-пятрушка – 10 г
-салера – 5 г
-фасоль струковая – 10 г
-капуста – 50 г
-бульба – 60 г
-памідоры – 50 г
-зеляніна – 5 г
-соль.
Ялавічыну наразаюць невялікімі кавалкамі, заліваюць вадой і ставяць на агонь. Зняўшы пену, соляць і кладуць дробна насечаныя карэнні і нарэзаную кавалачкамі струковую фасоль. Затым уводзяць капусту, бульбу і памідоры ці тамат-пюрэ, даюць супу пракіпець, сочачы за тым, каб гародніна не разварылася. Асобна кіпяцяць кіслы настой з пшанічнага вотруб'я і працэджваюць яго ў рондаль, у якім варыцца чорба. Дадаўшы некалькі лісточкаў эстрагону ці любісты, зеляніну пятрушкі і кроп, соляць. Да недастаткова кіслай чорбы дадаюць раствор цытрынавай кіслаты.
|