-булён - 2.5 л
-фасоль зялёная - 20 шт.
-памідоры - 2 шт.
-капуста - 0.2 качана
-бульба - 2 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 галоўка
-морква - 1 шт.
-корань пятрушкі - 1 шт.
-зеляніна кропу - 1 ст. лыжка
-квас - 0.5-0.8 л
-перац чырвоны молаты - на кончыку нажа
-цытрына - 1 луста
-соль - па густу
Ў кіпячы ялавічны булён пакласці струковую фасоль, нарэзаную на кавалкі даўжынёй 2-2,5 см. Праз 5 хвілін пакласці нарэзаную саломкай капусту і яшчэ праз 5 - дробныя кубікі бульбы. Цыбулю і моркву спасераваць і пакласці ў суп разам з коранем пятрушкі і долькамі памідораў. За 5 хвілін да гатовасці дадаць пракіпячоны квас і чырвоны молаты перац. Гатовай чорбе даць настаяцца 15-20 хвілін. Пры падачы на стол у талеркі пакласці лустачку цытрыны і дробна нарэзаны кроп.
|