-ялавічына - 125 г
-фасоль зялёная струковая - 25 г
-морква - 20 г
-пятрушка - 10 г
-салера - 10 г
-цыбуля рэпчатая - 20 г
-капуста - 35 г
-бульба - 100 г
-соль - па густу
Ў гатовы мясны булён кладуць нарэзаныя саломкай моркву, пятрушку, салеру, цыбулю, парэзаную на кавалачкі струковую фасоль, вараць 15 хвілін, дадаюць нарэзаныя локшынай капусту, долькамі бульбу і памідоры. Калі гародніна стане мяккай, уліваюць пракіпячоны квас, кладуць зеляніну (любісту, пятрушку, кроп), соль, перац, даюць закіпець, зрушваюць на край пліты на 30 хвіліны. Перад падачай запраўляюць смятанай.
|