Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    ЧОРБА ВЯСКОВАЯ ПА-МАЛДАЎСКІ

    -мясны булён - 2,5 л. (можна курыны),

    -струкавая фасоль - 150-200 г (можна паўпакунка замарожанай),

    -таматы свежыя - 2 шт. (сярэднія),

    -капуста свежая - каля 200 г,

    -бульба - 2 шт. (сярэднія),

    -цыбуля рэпчатая - 1 шт. (сярэдняя),

    -морква - 1 шт. (сярэдняя),

    -корань пятрушкі - 1 шт.),

    -кроп (пятрушка),

    -квас - 0,5 - 0,8 л. (можна без квасу),

    -чырвоны молаты перац - па густу,

    -соль - па густу,

    -долькі цытрыны для падачы - некалькі штук.

     

    Як звычайна варым булён, здымаючы падчас варкі пену. Не забываем пасаліць. Пакуль варыцца булён рыхтуем гародніну. Чысцім бульбачку. Чысцім і мыем цыбулю і моркву. Шаткуем цыбулю, націраем на буйнай тарцы моркву і ўсё разам пасеруем на алеі... Шаткуем капусту... Калі булён будзе гатовы, вымаем мяса. У кіпячы булён апускаем фасоль... Праз 5 хвілін пакласці капусту. Пакуль фасоль з капустай варацца (хвілін 5), рэжам бульбачку дробнымі кубікамі... У суп дадаем бульбу, пасераваныя цыбулю і моркву, памідоры, а таксама корань пятрушкі (калі ёсць). За 5 хвілін да гатовасці дадаць пракіпячоны квас (ізноў жа, калі ёсць) і чырвоны молаты перац. Гатовай чорбе даём настаяцца 15-20 хвілін. Пры падачы на стол у талеркі кладзём лустачкі цытрыны і пасыпаем дробна нарэзанай зелянінай.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (09.07.2014)
    Праглядаў: 242 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar