-мясны булён - 2,5 л. (можна курыны),
-струкавая фасоль - 150-200 г (можна паўпакунка замарожанай),
-таматы свежыя - 2 шт. (сярэднія),
-капуста свежая - каля 200 г,
-бульба - 2 шт. (сярэднія),
-цыбуля рэпчатая - 1 шт. (сярэдняя),
-морква - 1 шт. (сярэдняя),
-корань пятрушкі - 1 шт.),
-кроп (пятрушка),
-квас - 0,5 - 0,8 л. (можна без квасу),
-чырвоны молаты перац - па густу,
-соль - па густу,
-долькі цытрыны для падачы - некалькі штук.
Як звычайна варым булён, здымаючы падчас варкі пену. Не забываем пасаліць. Пакуль варыцца булён рыхтуем гародніну. Чысцім бульбачку. Чысцім і мыем цыбулю і моркву. Шаткуем цыбулю, націраем на буйнай тарцы моркву і ўсё разам пасеруем на алеі... Шаткуем капусту... Калі булён будзе гатовы, вымаем мяса. У кіпячы булён апускаем фасоль... Праз 5 хвілін пакласці капусту. Пакуль фасоль з капустай варацца (хвілін 5), рэжам бульбачку дробнымі кубікамі... У суп дадаем бульбу, пасераваныя цыбулю і моркву, памідоры, а таксама корань пятрушкі (калі ёсць). За 5 хвілін да гатовасці дадаць пракіпячоны квас (ізноў жа, калі ёсць) і чырвоны молаты перац. Гатовай чорбе даём настаяцца 15-20 хвілін. Пры падачы на стол у талеркі кладзём лустачкі цытрыны і пасыпаем дробна нарэзанай зелянінай.
|