-цяляціна - 500 г
-вада - 0.5 л
-квас - 1 шклянка
-бульба (клубні) - 4-5 шт.
-капуста - 0.25 качана
-цыбуля - 3 шт.
-памідоры - 4 шт.
-смятана - 0.5 шклянкі
-морква - 1 шт.
-корань пятрушкі - па густу
-кроп - па густу
-часнык - 4-5 зубчыкаў
-любіста - 0.5 ст. лыжкі
-цыбуля - 1 шт.
-соль - па густу
Капусту, бульбу, цыбулю, моркву, пятрушку насечыце кубікамі ці буйнымі долькамі і паскладайце на дно рондаля з тоўстымі сценкамі. Зверху пакладзіце кавалак цяляціны, заліце кіпенем, шчыльна зачыніце і пастаўце ў духоўку прыкладна на 1 гадзіну. Затым дадайце яшчэ шклянку кіпеню, перакіпячоны квас, смятану, памідоры, соль і зноў пастаўце ў духоўку на 15 хвілін. Перад падачай на стол пасыпце зелянінай кропу, любісты і часныком.
|