Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 4
    Гасцей: 4
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    ЧОРБА ЎВАРАНАЯ

    -цяляціна - 250 г

    -вада - 2 шклянкі

    -квас - 0.5-1 шклянка

    -капуста - 500 г

    -бульба - 3 шт.

    -цыбуля - 2 шт.

    -памідоры - 2-3 шт.

    -морква - 1 шт.

    -корань пятрушкі - 0.5 шт.

    -корань салеры - 0.3 шт.

    -смятана - 2-3 ст. лыжкі

    -часнык - 2-3 зубчыка

    -пятрушка - 1 пучок

    -кроп - 1 пучок

    -чабор - 1 пучок

    -лаўровы ліст - 1-2 шт.

    -перац духмяны - 2-3 гарошыны

    -соль - па густу

     

    Капусту ачысціць ад верхняга лісця, разрэзаць напалову, затым нарэзаць буйнымі квадратамі, выкласці на дно глінянага вогнетрывалага гаршка, дадаць нарэзаную кубікамі бульбу, здробненую цыбулю, моркву, карэнні пятрушкі і салеры. Зверху на гародніну пакласці кавалак цяляціны, заліць 1-1,5 шклянкі кіпеню, шчыльна зачыніць, паставіць у разагрэтую духоўку і варыць на працягу 1-1,5 гадзін да гатовасці мяса. Тым часам памідоры спаласнуць, апусціць на некалькі секунд у кіпень, зняць скурку і нарэзаць невялікімі лустачкамі. За 10-15 хвілін да канчатка падрыхтоўкі ўліць астатні кіпень, дадаць памідоры, квас, смятану, соль, перац, лаўровы ліст і зноў паставіць у духоўку на 10-15 хвілін. Пры падачы на стол чорбу пасыпаць здробненай зелянінай і тоўчаным часныком.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (14.07.2014)
    Праглядаў: 179 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar