-цяляціна - 250 г
-вада - 2 шклянкі
-квас - 0.5-1 шклянка
-капуста - 500 г
-бульба - 3 шт.
-цыбуля - 2 шт.
-памідоры - 2-3 шт.
-морква - 1 шт.
-корань пятрушкі - 0.5 шт.
-корань салеры - 0.3 шт.
-смятана - 2-3 ст. лыжкі
-часнык - 2-3 зубчыка
-пятрушка - 1 пучок
-кроп - 1 пучок
-чабор - 1 пучок
-лаўровы ліст - 1-2 шт.
-перац духмяны - 2-3 гарошыны
-соль - па густу
Капусту ачысціць ад верхняга лісця, разрэзаць напалову, затым нарэзаць буйнымі квадратамі, выкласці на дно глінянага вогнетрывалага гаршка, дадаць нарэзаную кубікамі бульбу, здробненую цыбулю, моркву, карэнні пятрушкі і салеры. Зверху на гародніну пакласці кавалак цяляціны, заліць 1-1,5 шклянкі кіпеню, шчыльна зачыніць, паставіць у разагрэтую духоўку і варыць на працягу 1-1,5 гадзін да гатовасці мяса. Тым часам памідоры спаласнуць, апусціць на некалькі секунд у кіпень, зняць скурку і нарэзаць невялікімі лустачкамі. За 10-15 хвілін да канчатка падрыхтоўкі ўліць астатні кіпень, дадаць памідоры, квас, смятану, соль, перац, лаўровы ліст і зноў паставіць у духоўку на 10-15 хвілін. Пры падачы на стол чорбу пасыпаць здробненай зелянінай і тоўчаным часныком.
|