-цяляціна - 125 г
-вада - 125 г
-квас - 20 г
-капуста - 250 г
-бульба - 100 г
-цыбуля рэпчатая - 55 г
-памідоры - 60 г
-морква - 20 г
-пятрушка - 10 г
-салера - 10 г
-смятана - 25 г
-часнык - па густу
-зеляніна рэзкая - па густу
-лаўровы ліст - па густу
-перац - па густу
-соль - па густу
Гэту чорбу звычайна рыхтуюць з аднаго кавалка цяляціны. Капусту наразаюць буйнымі квадратамі, укладваюць на дно рондаля (лепш казана), дадаюць нарэзаныя бульбу, цыбулю, моркву, пятрушку, зверху кладуць кавалак цяляціны, заліваюць 1-1,5 шклянкамі кіпеню, шчыльна зачыняюць і ставяць у духоўку. Да канца варкі падліваюць трохі кіпеню, дадаюць памідоры, квас, смятану, соль, перац, лаўровы ліст, ізноў ставяць у духоўку на 10-15 хвілін. Пры падачы на стол чорбу запраўляюць рэзкай зелянінай і часныком.
|