-мяса - 1 кг
-цыбуля рэпчатая - па густу
-памідоры - 2 шт.
-соль - па густу
-спецыі - па густу
-зеляніна - па густу
Для аладак:
-мука - 3 шклянкі
-вада - 1 шклянка
-дрожджы сухія - 10 г
-соль - 1 г. лыжка
Ялавічыну ці бараніну і субпрадукты (сэрца, печань, ныркі, лёгкія) сварыць на павольным агні з даданнем нарэзанай паўколамі рэпчатай цыбулі. За 15 хвілін да канчатка варкі дадаць нарэзаныя памідоры, соль, спецыі. Перад падачай вараныя мясныя прадукты і аладку нарэзаць дробнымі кавалачкамі, пакласці ў супавыя кубкі, дадаць дробна нарэзаную цыбулю і заліць гарачым булёнам.
Аладка.
У прасеяную муку дадаць разведзеныя ў цёплай вадзе дрожджы і соль, замясіць цеста і пакінуць на 2-3 гадзіны ў цёплым месцы для закісання. За гэты час цеста 2-3 разы памяць Гатовае цеста скруціць у шар, накрыць ручніком, даць настаяцца на працягу 30 хвілін. Надаць цесту авальную форму, насекчы паверхню цеста відэльцам і выпекчы чорэк у духоўцы.
|